Geplaatst in Bloemenweide, Tuin

Boomfeestdag in december

In december heb ik fruitbomen gekocht die in de bloemenwei moeten komen te staan. Eigenlijk wordt het een boomgaard/bloemenwei. Het gras moet er nog helemaal uit, maar de bomen plant ik alvast. Zo kunnen ze in hun winter-slaapperiode mooi wennen.

20161216_085621

  • 1 pruim geel: Prunus domestica ‘Dubbele Boerenwitte’
  • 1 pruim blauw: Prunus domestica ‘Opal’
  • 1 vijg: Ficus carica
  • 1 blauwe bes ‘Goltraube’
  • 2 vlinderstruiken: Buddleja davidii ‘Empire Blue’

Het is nogal een kale bedoening, al die takken. Het advies om ze na het planten direct 1/3 terug te snoeien heb ik opgevolgd, waardoor het alleen maar nòg kaler leek. Maar goed, ze zijn geplant en kunnen nu verder slapen en hebben in de lente alvast een voorsprong.

weidse tuin
Ik moet nog steeds wennen aan het weidse uitzicht. Ook al vind ik dat het anders moet worden, toch geniet ik er al van.

Auteur:

In dit blog vertel ik over mijn tuin en alles wat daarin leeft. Daar is veel over te vertellen, want ik kocht in 2016 een enorme tuin waar ook een huis in staat. Aan beide is heel veel te doen om het naar mijn zin te maken, maar in dit blog zal ik me beperken tot verhalen over de tuin. Het startpunt was: veel gras, veel coniferen en veel terras. En dat moet natuurlijk anders….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s