Geplaatst in Bloemenweide

Determineren bij de koffie

Elke keer als ik lekker aan de koffie zit op de veranda, met uitzicht op al dat moois is er een vaste taak: determineren! Wat is er nu weer nieuw opgekomen uit het ingezaaide mengsel van de CruydtHoeck? Dat valt echt niet mee, want zelfs bij de ‘makkelijke’ soorten is een kennersoog nodig. Als ik denk dat ik duidelijk kamille zie, ben ik dik tevreden. Als blijkt in de lijsten van de mengsels dat het Echte kamille, Reukeloze kamille, valse kamille of gele kamille kan zijn, weet ik het ook echt niet meer.

Ik kijk echt goed, ik kijk ook naar de bladeren, ik teken ze en heb nog steeds werkelijk geen idee. Het is in ieder geval Kamille en daar blijft het voor nu even bij.

Kamille - maar welke?

20170630_162714
Er staat nog veel meer te bekijken dan alleen kamille. Er is zoveel te zien in alle kleuren.

Auteur:

In dit blog vertel ik over mijn tuin en alles wat daarin leeft. Ik rommel maar wat aan en leer al doende, over de inheemse bloemenwei die ook een boomgaard is, het mediterrane stuk, het bijenhotel, de natuurlijke vijver en zijn bewoners, de zijtuin die eigenlijk het grootst is, de schaduwvoortuin met stumpery. Enfin, er is zoveel te vertellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s