Geplaatst in Mediterraan stukje

Mediterrane Zonnebloemen

Alsof het zo moet zijn: in het Mediterrane stukje staan niet alleen de planten die ik heb gekozen en geplant, maar er komen ook uit zichzelf heel veel planten op. Ik ben daar enorm blij mee, want het zijn bijna allemaal lievelings: Veel Borage, een enorme gele bloeier,  een raadselachtige knalroze bloem, maar ook een Reuzen-zonnebloem.

Zonnebloem
De zonnebloem is meer dan 2 meter hoog en nog lang niet uitgegroeid.

Hij is inmiddels meer dan 2 meter hoog en nog niet uitgegroeid. Naast de hoofdbloem zitten er nog 10 knoppen in. Je ziet hem bijna groeien!

img037-1

Ik vermoed dat hij uit het vogelvoer is gekomen dat in de winter op het straatje heeft gelegen. Het grappige is, dat er meer zonnebloemen uit het vogelzaad opkomt, maar dat zijn allemaal kleintjes van ongeveer 1 meter hoog. Op bijna allemaal woont overigens een langpootspin op de achterkant van de bloem.

20170806_175447-1000
Alle zonnebloemen die opkomen uit het vogelzaad zijn ongeveer 1 meter hoog.

Update 23 augustus:

de gvr
De GVR – Hij gaat richting de 3 meter

Auteur:

In dit blog vertel ik over mijn tuin en alles wat daarin leeft. Daar is veel over te vertellen, want ik kocht in 2016 een enorme tuin waar ook een huis in staat. Aan beide is heel veel te doen om het naar mijn zin te maken, maar in dit blog zal ik me beperken tot verhalen over de tuin. Het startpunt was: veel gras, veel coniferen en veel terras. En dat moet natuurlijk anders….

Een gedachte over “Mediterrane Zonnebloemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s