Geplaatst in Tuin

Bankjes, bankjes en nog meer bankjes

Ik hou van heel veel zitjes die verspreid staan door de tuin. Zo kun je steeds een plekje zoeken in de stilte, in/uit de zon of met een fijn uitzicht. Het zijn allemaal oude bankjes en dat vind ik eigenlijk het mooist. Dat verweerde hout, een beetje gammel, ik vind het heerlijk. Zulke bankjes hebben karakter. Je kunt er wel groene kleren van krijgen, maar dat neem ik op de koop toe.

bankje bij de vijver
Vanuit dit bankje kun je heerlijk turen in de vijver.

Het bankje bij de vijver is achtergelaten door de vorige bewoners. 2 bankjes heb ik meegenomen van mijn vorige huis. 3 bankjes komen via marktplaats. Je zou denken dat het wel vol is, maar ik denk dat er nog wel eentje bij kan. Of twee…

bankje achterin
In de achterste hoek van de achtertuin staat een schaduwbankje. Lekker koel, uitkijken over de bloemenweide.
veranda
Onder de veranda staat geen bankje, maar wel 2 heerlijk stoelen. Hier zit ik het meest, want je hebt hier zon en schaduw. En hier kun je heerlijk zitten als het regent!
wp-image-471787757
Dit bankje was eigenlijk een miskoop. Op marktplaats kwam het anders over dan hij in werkelijkheid is. Maar toch een lekker zitje onder de boom.

Ik vond dit bankje eigenlijk het mooist toen hij zo afgebladderd was, dus ik wilde hem zo laten. Maar de bladders waren heel groot en ze prikten pijnlijk in je rug, dus ik heb hem grof afgekrabd en groen geschilderd. Het hout is op sommige plekken heel erg slecht, dus ik vermoed dat er nog een renovatie aankomt volgend jaar.

bankje bij de keuken
Dit is zo’n gezellig plekje geworden. Hier komt de vroegste ochtendzon in de tuin, dus hier zit ik heerlijk aan de koffie als iedereen nog slaapt.
bankje zijtuin
Dit bankje nam Jan als verrassing mee. Voor weinig op marktplaats en na wat reparaties kan hij prima nog een tijdje mee.

Je zit hier op dit plekje in de zijtuin, heel beschut onder de leilinden en je kijkt uit over weer een heel leuk hoekje met veel bloemen.

Vooraan op de foto staan wat planten die meekwamen uit Leiden. Er werd daar een nieuwe rotonde aangelegd en de aangelegde gemeentetuin mocht leeggehaald worden. We hebben de wagen volgeladen en de volgende dag weer. Een enorme hoeveelheid vaste planten die ik goed kan gebruiken!

rotan stoelen
En deze stoelen zijn er ook nog! Die kun je neerzetten waar het op dat moment het meest aangenaam is in de tuin.

Auteur:

In dit blog vertel ik over mijn tuin en alles wat daarin leeft: de inheemse-bloemenwei die ook een boomgaard is, het mediterrane stuk, de potager met bijenhotel, de natuurlijke vijver en zijn bewoners, de zijtuin die eigenlijk het grootst is, de schaduwvoortuin met stumpery. Enfin, er is zoveel te vertellen.

Een gedachte over “Bankjes, bankjes en nog meer bankjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s