Geplaatst in Voor- en zijtuin

Gek straatje opgegraven: bewaren of bedekken?

Bij het weghalen van wéér een dik stuk tapijt van klimop, stuitte ik op een baksteen. En nog een, en nog een. Doorgravend bleek het een cirkel van stenen te zijn, waarbinnen houten tegels hadden gelegen. Die vlondertegels waren onder de klimop en het zand helemaal vergaan. Er bleef een cirkel over. Wat doe ik daar nou weer mee?

20170730_114718

Een klein hoekje van de cirkel was in gebruik als paadje van grijze steentjes, de rest was bedekt met een grote kluwen van klimopwortels. De stenen rand bleek op het verste punt 20 cm onder de grond te liggen.

20170730_152928

Wat moet je daar nu weer mee? Ik heb inmiddels zoveel bakstenen overal opgegraven, dat ik er makkelijk een straatje van kan maken. Ik kan er ook nog keien in verwerken, want daar heb ik er ook nog heel veel van. Maar de vraag is: wil ik daar wel een pleintje? Het is vlak aan de straat, dus ook niet een lekker plekje om te zitten. En eigenlijk heb ik ook geen zin om een straatje te maken waar ik verder niets mee kan. Het wordt dus: toedekken en beplanten!

hoekje beplant
Weer met een auto volgeladen met planten van het tuincentrum vertrokken. Thuisgekomen heb ik alles geplant en dan verdwijnt het gewoon in de ruimte. Was dit een auto vol???

Alle onkruid, klimop en lelijke struiken heb ik weggehaald, aangevuld met tuinaarde en er planten en struiken neergezet. Een nieuwe weigelia, een mooi wuivend siergras, een agastache, wat beginnende vlinderstruiken en nog wat vaste planten die ik heb gesplitst of nog in potten had staan. Het is nog wat veel aarde, maar dat komt vanzelf wel goed, want er zitten ook wat bodembedekkers tussen. En de rest zaai ik gewoon weer in.

 

Auteur:

In dit blog vertel ik over mijn tuin en alles wat daarin leeft: de inheemse-bloemenwei die ook een boomgaard is, het mediterrane stuk, de potager met bijenhotel, de natuurlijke vijver en zijn bewoners, de zijtuin die eigenlijk het grootst is, de schaduwvoortuin met stumpery. Enfin, er is zoveel te vertellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s