Geplaatst in Tuin, Voor- en zijtuin

Veel regen, 1 regenton en nog 3 op de wensenlijst

De goot liep over, er was een lelijke pvc-buis en de regenton die ik voor mijn verjaardag kreeg, stond nog steeds te wachten. Al met al een mooie gelegenheid om de regenpijp te vervangen door mooi zink en een tussenstukje te plaatsen om regenwater af te koppelen van het riool. En wat ziet zo’n regenton er gezellig uit!

Regenwater hoeft niet in het riool terecht te komen. Als je het opvangt voorkom je problemen met riolering bij periodes met veel regen en je kunt altijd water tappen voor je tuin. Regenwater is nog beter voor je planten ook. En het ziet er ook zo gezellig uit, zo’n regenton. En als je dan toch bezig bent, dan kun je gelijk die lelijke pvc-buizen vervangen door mooi zink. Ik zie dus alleen maar voordelen.

De gemeente Renkum wil graag dat bewoners de afwatering van dakgoten afkoppelen van de riolering. Ze stuurden daarover een brief en dat heeft me ertoe gezet om mijn wens om regentonnen in de tuin te hebben, wat sneller uit te voeren. De campagne werkte dus (en de prachtige regenton die ik van Jan voor mijn verjaardag kreeg, hielp natuurlijk ook). Je hoeft overigens niet per se een regenton te plaatsen. Gewoon een bochtje onderaan de regenpijp of een gootje is ook al voldoende. Maar je kunt ook extremer dan een regenton: ik zag een filmpje van iemand die regenzuilen heeft staan.

Bekijk het filmpje hoe simpel afkoppelen kan zijn:

1 regenton gedaan, nog 3 te gaan…

Ik ben heel erg blij met mijn prachtige ton en nieuwe regenpijp! Elke dag check ik even of er al veel water in zit. Een regendag als vandaag zal daar wel bij helpen. Handig, want de planten in potten kunnen altijd wel een extra scheutje gebruiken.

Er zijn nòg 3 plekken waar ik regentonnen wil hebben. Aangezien regentonnen en zinken regenpijpen best wat kosten, zal ik het afkoppelen stap voor stap doorvoeren. Ik zal beginnen met een smalle ton bij de achterdeur, want daar staat nu een zielig emmertje en dat is natuurlijk noooit genoeg…

nog geen regenton, maar een emmertje
Dit emmertje kan natuurlijk nooit genoeg opvangen. gauw op zoek naar een hoge, smalle ton.

Auteur:

In dit blog vertel ik over mijn tuin en alles wat daarin leeft. Ik rommel maar wat aan en leer al doende, over de inheemse bloemenwei die ook een boomgaard is, het mediterrane stuk, het bijenhotel, de natuurlijke vijver en zijn bewoners, de zijtuin die eigenlijk het grootst is, de schaduwvoortuin met stumpery. Enfin, er is zoveel te vertellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s