Geplaatst in Tuin, Voor- en zijtuin

Gekke uitlopers? Kleine stekjes? Alles is welkom!

Een grote tuin is niet zomaar gevuld. Daarom blijf ik rondvragen: Heb je nog een stekje, een ongewenste kruiper of gek uitlopende tak over? Dan adopteer ik ze graag! Ik wil namelijk lekker veel planten en sinds die 22 coniferen eruit zijn en het klimoptapijt grotendeels is verwijderd, is er plek genoeg.

stekken staan klaar om geplant te worden
De plantjes staan in hun zakjes en potjes klaar om geplant te worden.

Gelukkig krijg ik al van veel mensen van alles toegestopt: een uitloper van een vlinderstruik (thnx, Erika) een beginners-takje van een fuchsia (uit de tuin van Jan gepikt) en een te groot geworden verbena (bedankt, Jodi). En ik stek zelf natuurlijk ook zoveel mogelijk: een kleine hortensia kan de grond in, een tak van de rozemarijn is groot genoeg en er staan nog wat stekken van een groenblijvende kamperfoelie te wortelen.

Daar ga ik, met mijn kruiwagen volgeladen. Per plant zoek ik het ideale plekje: de hortensia in halfschaduw op een vochtig stukje, de rozemarijn in de volle zon en droog en de verbena zonnig, waar hij goed de hoogte in kan. De tak van de vlinderstruik gaat in de warme hoek. Daar staat een groepje met stekken van 4 verschillende vlinderstruiken. Dat zal een leuke kleurige struik worden.

nieuwe planten
Nieuwe tuin, nieuwe planten. het 1e jaar moet alles nog een beetje op gang komen.

De verbena staat gelijk lekker: hij past helemaal in het plaatje van chaotisch groeiende nieuwkomers. Hopelijk loopt hij volgend jaar weer lekker uit, want ik hou ervan: die hoge zwierende takken waar altijd wel een bij of hommel in de buurt zweeft.

IJzerhard (verbena bonariensis)
Met de verbena die ik heb meegenomen uit Eindhoven, is het helemaal goed gekomen. Er zijn toch nog wat takken opgekomen, maar meer verspreid door de tuin.

 

Auteur:

In dit blog vertel ik over mijn tuin en alles wat daarin leeft: de inheemse-bloemenwei die ook een boomgaard is, het mediterrane stuk, de potager met bijenhotel, de natuurlijke vijver en zijn bewoners, de zijtuin die eigenlijk het grootst is, de schaduwvoortuin met stumpery. Enfin, er is zoveel te vertellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s