Geplaatst in Tuin

Sneller dan verwacht: Sneeuw!

Ik was nog maar net gewend aan de herfst en toen was het ineens winter! In de week dat de kerstlampjes weer zijn opgehangen, kwam ook de eerste sneeuw naar beneden. Het begon gisteravond al en vanmorgen lag er een dik krakend pak. Hoor maar, in het filmpje.

Van natte sneeuw naar pakkende sneeuw

Gisteravond begon het met natte sneeuwspetters, maar dat werden in de loop van de avond dikke vlokken die steeds beter bleven liggen. De tuin werd heel langzaam bedekt met een wit laagje. Het waaide ook behoorlijk, zoals je op de foto hieronder kunt zien; het was echt winters guur.

sneeuw in de achtertuin
De eerste sneeuw blijft al een beetje liggen.
sneeuw in de voortuin
Het was al te donker om goede foto’s te maken, maar het zag er al echt winters uit.

De volgende ochtend: alles is mooi

Er is toch een behoorlijke laag blijven liggen: ongeveer 3 cm krakende sneeuw (wat een fijn geluid). Zo’n heerlijk ongerept landschapje met onbelopen sneeuw. Je durft bijna geen stap te zetten. Ik had eigenlijk iets langer moeten wachten met foto’s maken tot het later was en het licht minder blauwig, maar ik kon niet langer wachten. Ik wilde zo graag naar buiten.

Sneeuw maakt alles mooi
Alles wordt mooi in de sneeuw. De vorm van de pruimenboom komt nu extra goed uit.
stewartia met kleine balletjes
De nieuwe boom Stewartia zit helemaal vol met kleine ronde balletjes. Het lijkt net of er hele kleine kerstballetjes in hangen.
doorkijkje in de sneeuw
Doorkijkje naar de vijver. Het water is bedekt met een dun laagje waterige sneeuw.

 

Kerstkrans uit eigen tuin

Een struik met hulst groeide nogal zwierig omdat hij altijd in de schaduw heeft gestaan. Hij moest dus nodig gesnoeid worden om hem in model te krijgen. Die takken kon ik mooi gebruiken om een krans te maken. Nu hangt er dus een unieke krans aan de voordeur: niet een standaard kransje uit het tuincentrum, maar zelf geknutseld met takken uit eigen tuin. Dat voelt toch heel anders.

Deze hulst hieronder (sorry, uit focus) doet het prima en is een mooi strak boompje. Het struikje rechtsboven op de foto was die zwierige die nu mooi in model is gesnoeid. Hij krijgt komend jaar meer zon dan hij ooit heeft gehad, dus ik ben benieuwd hoeveel bessen eraan komen volgende winter. Ook fijn voor de vogels.

Blik op binnen: Overal lampjes

Je zou het niet zeggen als je dit ziet, maar ik heb niets met kerst. Ik heb wel heel erg behoefte aan veel lampjes en warmte in deze tijd, dus het ziet er toch een beetje ‘over the top’ uit in huis. Ik tel 5 snoeren met lampjes in de huiskamer, 2 lichtgevende sterren en ook nog kaarsen, veel kaarsen. Met hetzelfde plezier waarmee ik het ophang, zal ik alle rotzooi weer opruimen in januari, maar voor nu is het weer even een dependance van lichtstad Eindje.

overal lampjes
Lekker veel lampjes. 2/3 van de buitenlampjes is niet aan, dus het kan nog erger.

Auteur:

In dit blog vertel ik over mijn tuin en alles wat daarin leeft: de inheemse-bloemenwei die ook een boomgaard is, het mediterrane stuk, de potager met bijenhotel, de natuurlijke vijver en zijn bewoners, de zijtuin die eigenlijk het grootst is, de schaduwvoortuin met stumpery. Enfin, er is zoveel te vertellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s