Geplaatst in Moestuin

Makkelijke moestuintjes

Het is weer moestuintjestijd! Dit jaar doe ik het anders: het wordt een “makkelijke moestuin” in verhoogde bakken. Gelukkig had ik nog hout staan dat daar prima geschikt voor is. Wat plantjes bijgekocht (teveel) en daardoor nòg maar een bak bijgemaakt. Laat het groeiseizoen maar beginnen!

Hoe maak je moestuinbakken?

img010Vorig jaar zijn er bomen bezorgd in een krat op een pallet. De wandjes had ik bewaard en bleken prima geschikt om bakken van te maken. De korte kanten zijn afgezaagd zodat de bak iets smaller wordt en daarna is alles aan elkaar geschroefd. Een van de lange kanten dient als bodem, waarna de bak is bekleed met vuilniszakken. Onderin zijn gaten gemaakt, waarop een laagje scherven voor de afwatering.

Toen ik wilde gaan planten had ik niet genoeg aarde en eigenlijk niet genoeg moestuintjes. Op naar het tuincentrum, waar ik natuurlijk weer teveel kocht, waardoor er nog een bak bijgemaakt moest worden.

Makkelijke moestuin in bakken
Tataaa…. het resultaat: Twee bakken met groenten. Waarschijnlijk veel te dicht op elkaar, maar we doen het ermee.

Kleine moestuintjes

Ik had eigenlijk maar weinig moestuintjes: de worteltjes en radijs doen het goed, maar de cherrytomaat heeft maar 2 kleine sprietjes. Ik heb het hele spul geplant en nu maar afwachten wat het wordt.

Extra stekplantjes: nu wordt het wat

In het tuincentrum heb ik behoorlijk wat aarde gekocht en een bescheiden aantal plantjes. Dat bleek bij thuiskomst een vergissing want ieder bakje bleek niet uit 1 plantje te bestaan maar uit 4! Op stel en sprong dus nog een verhoogde bak bijgemaakt met het materiaal dat er nog was en nu staan er dus 2 bakken te pronken.

Met de klok mee: Pluksla, rode biet, bleekselderij, peterselie

Nog een bak voor opdringerige types: Munt

Er staat ook nog een zinken bak met Munt. Die moet echt apart staan, want anders wandelen ze door de hele tuin. Deze soort is een stevige Turkse munt, die alweer aan het opkomen is. Je ziet dat hij zelfs in deze bak naar de buitenranden is gewandeld. Maar daar zal het bij moeten blijven want hij mag er echt niet uit.

Auteur:

In dit blog vertel ik over mijn tuin en alles wat daarin leeft: de inheemse bloemenwei die ook een boomgaard is, het mediterrane stuk, de potager met bijenhotel, de natuurlijke vijver en zijn bewoners, de zijtuin die eigenlijk het grootst is, de schaduwvoortuin met stumpery. Enfin, er is zoveel te vertellen.

3 gedachten over “Makkelijke moestuintjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s