Geplaatst in Mediterraan stukje

Het Mediterraan stukje in aanleg

Naast de veranda is er een rechthoekig stuk van 2 x 3m met grote tegels. Wat mij betreft is dit allemaal veel teveel terras, dus dat mag eruit. Omdat het een echte zonnige plek is, wil ik daar al mijn meegebrachte planten uit mijn vorige huis neerzetten. Dit zijn allemaal Mediterrane planten: rozemarijn, lavendel, thijm, verbena, e.d. die al staan te wachten in de potten.

20161118_164212-1000

Het leek heel wat, al die potten met Mediterrane planten die klaarstonden om geplant te worden, maar eenmaal in de grond was het toch een beetje een kaal gebeuren waarbij ik vooral dacht ” was dit nou alles?”.

20170312_172134-1000Het scherp zand is grotendeels verwijderd en de grond is verbeterd op de plekken waar ik heb geplant. De verbena is nog niet opgekomen, dus die staat nog even in zijn pot te wachten tot het ook uitgeplant kan worden.

Om er toch doorheen te kunnen lopen heb ik een ” Flintstone” -paadje gemaakt met de vele stenen die op de hoop erachter liggen. Zo kun je straks tussen de plantjes door lopen en krijg je een speelse zichtlijn naar achteren.

Links: Het Mediterrane stukje half maart 2017; Rechts eind juni – het is al lekker begroeid.

Eind augustus 2017 staat er ineens deze mooierd: een Leeuwenbek (Antirrhinum majus). Deze staat solo te shinen midden op het Flintstone-pad. Lekker handig, maar daar kon ik sowieso al niet meer overheen lopen. Het paadje is inmiddels lekker dichtgegroeid. Aan die Leeuwenbek komen al nieuwe takken, dus hij is gelukkig nog lang niet uitgebloeid.

Leeuwenbek (Antirrhinum majus)

> Lees alle berichten over het Mediterrane stuk

Auteur:

In dit blog vertel ik over mijn tuin en alles wat daarin leeft. Ik rommel maar wat aan en leer al doende, over de inheemse bloemenwei die ook een boomgaard is, het mediterrane stuk, het bijenhotel, de natuurlijke vijver en zijn bewoners, de zijtuin die eigenlijk het grootst is, de schaduwvoortuin met stumpery. Enfin, er is zoveel te vertellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s