Geplaatst in Tuin

In den beginne… was er veel tuin!

In den beginne was er vooral veel gras, veel stenen en veel, héél veel coniferen! Maar boven alles was er ongeloof: Zo’n grote tuin! Helemaal van mij! Ik heb altijd in huizen gewoond met een postzegel grond erbij. Mijn groene vingers resulteerden dus altijd in verticale oerwouden, bij gebrek aan ruimte (zie de foto hieronder).

eindhoven
Mijn tuin in Eindhoven. Een echt stadstuintje, eigenlijk meer een plaatsje. Maar oh, zo gezellig…

Toen ik het huis kocht, ben ik eigenlijk vooral gevallen voor de tuin. Natuurlijk was het huis ook erg leuk en zag ik echt wel de potentie wat het kan worden in de toekomst. Maar vooral het formaat van de tuin heeft de doorslag gegeven (zie onder, de plattegrond). De indeling was niet mijn smaak, de beplanting niet en de enorme hoeveelheid stenen niet (heuvels! hunebedden!), maar ik zag ruimte, een leuke basis en mogelijkheden.

schot eraf
De dag na de verhuizing wordt Jan direct aan het werk gezet: Dat rare schot aan de veranda haalt mijn uitzicht weg. Dat moet eraf!

img025-1

 

achtertuin
Dit is het stuk tuin dat aan de achterkant ligt. Enorm groot, terwijl dit het kleinste gedeelte van het totaal is!

In de voortuin staan eigenlijk alleen maar grote coniferen en er ligt een tapijt van klimop (deze verschrikking heb ik nog niet genoemd! O-VE-RAL ligt het). In de zijtuin staan ook enorme coniferen, in totaal 22, 2 enorm grote haagbeuken, 1 bolcatalpa, 1 bolacacia en een zieke pruimenboom. In de achtertuin staan ook nog 4 coniferen op een bol en 2 bolcatalpa’s.

Aan al deze lelijke bomen gaan we eerst iets doen: De bomenrooier BB Bomen (top bedrijf! Goede communicatie, betaalbaar, werkt netjes) wordt gebeld en in een razend tempo is van het lijstje hierboven nog 2 catalpa’s, 1 acacia en de zielige pruimenboom over.

omzagen
Dat omzagen en afvoeren ging zó snel, dat ik nog moest opschieten om er een foto van te maken.

Wat een ruimte!! En wat veel licht!!

Achter al die donkere en grote bomen kwamen ineens de leilinden langs de hele zij- en voortuin tevoorschijn. Die stonden verdrukt achter al dat coniferengeweld. Deze bleken allemaal enorm veel ingegroeid bindmateriaal om de takken te hebben, en zo ben ik weer wat avonden zoet geweest met het bevrijden van takken.

Auteur:

In dit blog vertel ik over mijn tuin en alles wat daarin leeft. Ik rommel maar wat aan en leer al doende, over de inheemse bloemenwei die ook een boomgaard is, het mediterrane stuk, het bijenhotel, de natuurlijke vijver en zijn bewoners, de zijtuin die eigenlijk het grootst is, de schaduwvoortuin met stumpery. Enfin, er is zoveel te vertellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s