Geplaatst in Bloemenweide

Wanneer komen ein-de-lijk die bloemen?

Na het inzaaien van de zaden eind maart begon Het Grote Wachten. Ik zat steeds maar op mijn knieën te turen of er al iets opkwam. Oh, wat duurde dat lang. De zaden van de moestuintjes van de Appie gingen (binnen) als een tierelier, maar mijn luxe zaden in de tuin deden de eerste maanden niet veel.

zandvlakte
 Begin mei is het nog steeds een zandvlakte. Van narigheid heb ik maar wat vaste planten neergezet. Zo lijkt het nog wat.

Terwijl ik in mei steeds kribbiger word (het is toch allang lente??) zit er niets anders op dan wachten. Ondertussen bestudeer ik de brochure van de Cruydt-Hoeck, waarin staat dat ik vooral geduld moet hebben. Zucht…

beginnende bloei
Begin juni – Er komen mooie gele bloeiers op! Ze schieten al lekker uit, maar de bodem is nog steeds voornamelijk zand.

In juni begint het wat te worden, maar ik heb nog wel een teleurgesteld gevoel. Er is mij “uitzinnig” en “manshoog” beloofd. Dat is dit niet, hoor. Dan komt er ergens een bericht voorbij dat voor mij geschreven lijkt te zijn: “Een bloemenweide vraagt geduld“.

img001-1

Eind juni: Eindelijk een bloemenzee!

Eind juni is het eindelijk zover: Je kunt dit met recht een bloemenweide noemen! Nu is het echt zoals ik het voor ogen had: leuke graspaadjes langs een lekker hoge bloemenzee. Ik loop er steeds maar omheen en zie alsmaar nieuwe soorten opkomen. Het Grote Wachten is voorbij. Het Grote Genieten is begonnen!

20170630_162714

20170630_162631

 

Auteur:

In dit blog vertel ik over mijn tuin en alles wat daarin leeft. Ik rommel maar wat aan en leer al doende, over de inheemse bloemenwei die ook een boomgaard is, het mediterrane stuk, het bijenhotel, de natuurlijke vijver en zijn bewoners, de zijtuin die eigenlijk het grootst is, de schaduwvoortuin met stumpery. Enfin, er is zoveel te vertellen.

Een gedachte over “Wanneer komen ein-de-lijk die bloemen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s