Geplaatst in Dieren in de tuin

Stoer egeltje

In de zijtuin komt ‘savonds een vaste gast langs: een egeltje! Hij is er echt iedere avond, dus je kunt gewoon gaan zitten en wachten tot hij aan komt draven. Hij heeft altijd haast. Hij is steeds onderweg ergens naartoe. Het liefst recht op mij af, wat al een paar keer tot een wederzijdse schrikreactie heeft geleid.

Ik heb hem vanavond gefilmd toen hij weer recht op me af liep. Door het felle licht stopte hij en bleef een tijdje staan. Sorry voor het vage beeld en het slechte geluid…

Ik had een paar weken geleden al een vermoeden dat er een egel moest zijn, omdat ik poep vond op het straatje. Toen had ik hem nog niet in het echt gezien.

egelpoep
Poep op het straatje. Na wat googlen blijkt het toch echt egelpoep te zijn.

Daarna ben ik ‘savonds in de zijtuin op een bankje gaan zitten toen het donker werd. Eigenlijk om naar de vleermuizen te kijken, maar tot mijn verrassing kwam in ferme pas het egeltje op me af lopen. Hij leek ook totaal niet onder de indruk van de poes van de buren die hem nakeek. Omdat ik schrok van zijn snelheid, schrok hij weer van mij. Hij bleef staan en stond me een tijdje aan te kijken, waarna hij in de bosjes verdween. Daar bleef hij nog een tijdje snurken en smakken. Ik hoorde hem door de hele tuin scharrelen. Erg fijn, want er zijn heel veel slakken op te eten voor hem!

egel in de bosjes
De egel scharrelt in de bosjes. Hopelijk eet hij lekker veel slakken op!

Auteur:

In dit blog vertel ik over mijn tuin en alles wat daarin leeft. Ik rommel maar wat aan en leer al doende, over de inheemse bloemenwei die ook een boomgaard is, het mediterrane stuk, het bijenhotel, de natuurlijke vijver en zijn bewoners, de zijtuin die eigenlijk het grootst is, de schaduwvoortuin met stumpery. Enfin, er is zoveel te vertellen.

2 gedachten over “Stoer egeltje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s